Skip to main content

Clinic drakenbootvaren

The Dutch Dragons verzorgt al meer dan 20 jaar clinics, teamuitjes en trainingen voor groepen vanaf 14 personen. Een clinic drakenbootvaren is uitermate geschikt voor een uitje met de personeelsvereniging, als invulling van de sportdag op school of als extra training voor een gelegenheidsevenement als bijvoorbeeld de Leidse Lakenfeesten. Maar ook als verrassingsactiviteit op een verjaardagsfeest of jubileum – plezier en teamgeest gegarandeerd!

Wat houdt een drakenbootclinic in?

Een clinic wordt gegeven door ervaren en enthousiaste clubleden van The Dutch Dragons, waaronder een gecertificeerd stuurman/vrouw. De clinic duurt ongeveer een uur en bestaat uit een drietal onderdelen.

Uiteraard is veiligheid het belangrijkst en wordt er gestart met een korte introductie over sport, gevolgd door een uitleg van de belangrijkste veiligheidsaspecten, regels en commando’s in de boot. (ca. 15 minuten)
Daarna is het tijd voor het zelf ervaren in de boot. De eerste meters zijn lastig, want hoe houd je de peddel nu goed vast en wie bepaalt het ritme van de peddels in de boot? En dan vliegen ook nog eens de instructies van de stuurman en drummer je om de oren. Na een aantal oefeningen zal de groep merken dat het steeds beter gaat en kan het tempo opgevoerd worden! (ca. 30 minuten)

Wanneer je als groep met meerdere boten tegelijk op het water bent, wordt er afgesloten met een wedstrijd. Want hoe leuk is het om ‘voluit’ te gaan en te zorgen dat je de boot met collega’s of klasgenoten achter je laat met jouw team? (ca. 15 minuten)

Een drakenbootclinic op maat

Een regionaal scholentoernooi, een sportdag met een bedrijf of als onderdeel van een evenement – we denken graag met je mee! Bovendien hebben we een prachtige locatie aan de Zoetermeerse Plas, met eigen kleedruimtes en douches. Er zijn diverse horecagelegenheden op wandelafstand en ook zou je catering op onze locatie kunnen laten verzorgen; bij mooi weer kan het gemakkelijk buiten. Bij minder mooi weer hebben we een gezamenlijke ruimte of de botenloods.

Wist je dat ons clubhuis ook te huur is zonder een clinic af te nemen? Daarover vind je meer bij ‘Verhuur Clubhuis The Dutch Dragons’.

En last but not least: natuurlijk is het ook mogelijk om een clinic bij jou op locatie aan te vragen, maar daarvoor hebben we wat meer informatie nodig.

Vragen of een offerte ontvangen?

Wil je meer een drakenbootclinic bij ons aanvragen of meer weten of de tarieven / voorwaarden voor een bijvoorbeeld een clinic (op eigen locatie), stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Locatie
Lange Land 6
2725 KZ Zoetermeer

Postadres
Postbus 1000
Unit D1900
2260BA Leidschendam

Steun ons

Steunen

Volg ons