“Tandje erbij!” roept de stuur

Je gaat mee op het ritme van de drum, mee met je bankmaatje. Het water spat om je heen, je voelt de boot steeds sneller gaan. Je voelt je mede-draken om je heen, je gaat samen nog tandje harder”.
Drakenboot varen is een echte teamsport. Je team bestaat uit een groep van 20 jongens en meiden in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Samen train je twee keer per week om het sterkste jeugdteam van Nederland te zijn, maar vooral om veel lol met elkaar te maken.
Op donderdag en zondag traint het jeugdteam gezamenlijk bij The Dutch Dragons. In de zomermaanden ga je iedere training met je team het water op, onder begeleiding van 2 jeugdtrainers, die je de techniek van het drakenboot varen leren. In de winter ga je alleen op zondag het water op en is er op donderdag een krachttraining in het clubgebouw van The Dutch Dragons.
Burpees, opdrukken, sit-ups, russian twist en nog meer van dit soort oefeningen komen langs tijdens de krachttraining. Je denkt misschien, dat kan ik nooit! Maar je stroomt in op je eigen niveau en na een paar keer trainen weet je precies hoe de oefeningen gaan en kun je al meerdere herhalingen.
Daarnaast zijn er in de winter speciale trainingen. In 2018/2019 is er een zwemtraining, bootcamp en freerun, een leuke afwisseling op de reguliere trainingen.
De jeugd traint maandelijks samen met de volwassenen op zondag, om zo van elkaar te leren.
Maar het blijft niet alleen bij training. Er worden ook wedstrijden gevaren. In Nederland zijn 4 jeugdteams, waar je bij verschillende wedstrijden tegen strijd, maar er wordt ook deelgenomen aan wedstrijden in Duitsland.
In 2018 is het jeugdteam van The Dutch Dragons Nederlands Kampioen geworden op de 200m en 500m.
Het team wordt begeleid door een vaste groep jeugdtrainers en een teammanager. Zij regelen alles van logistiek tot inschrijvingen voor wedstrijden.

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen, stuur ons dan snel een bericht! De trainingen zijn op donderdagavond van 18:30 – 19:45h en op zondagmiddag van 12:00 – 13:15h.