Skip to main content

Internationale vrouwendag 2023

By 8 maart 2023Nieuws

Op 8 maart wordt elk jaar Internationale Vrouwendag gevierd om de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen over de hele wereld te erkennen en te vieren. Een dag waarop we stilstaan bij de strijd voor gelijkheid en de rechten van vrouwen en meisjes.

The Dutch Dragons biedt in de Drakenbootsport een club aan waarin iedereen gelijk is aan elkaar, in teams van 20 peddelaars, een stuur en drum. Op deze manier bieden wij een veilige en inclusieve omgeving waarin vrouwen en meisjes kunnen samenwerken en plezier kunnen hebben terwijl ze hun fysieke en mentale kracht ontwikkelen.

In onze sport zijn specifieke teams en evenementen voor vrouwen en meisjes. Dit biedt een platform voor vrouwen om hun fysieke vaardigheden te ontwikkelen, zelfvertrouwen op te bouwen en leiderschap te tonen.

Vrouwen, en daarmee meisjes zijn net zo in staat om op competitief niveau te peddelen als dat er in andere klassen wordt gedaan. Dat onze Dutch vrouwen anderen mogen inspireren om deel te nemen en hun eigen prestaties te behalen.

Laten we blijven werken aan het creëren van een gelijke en inclusieve sportomgeving voor iedereen.

Kortom, Internationale Vrouwendag is een belangrijk moment voor ons om stil te staan bij de rol van vrouwen en meisjes in het drakenbootvaren en wij blijven werken aan het creëren van een gelijke en inclusieve sportomgeving voor iedereen.

Leave a Reply