Skip to main content

Meet the Dutchies: Kimberley Jonker

Deze week in Meet the Dutchies stellen wij een jeugd lid voor die bekend is bij jeugd- en volwassenen leden. Dit jeugdlid traint namelijk weleens mee met de volwassenen. Ook is de moeder van dit lid een bekend gezicht bij trainingen en wedstrijden, ze is vaak aanwezig om foto’s en videos te maken.

We stellen je graag voor aan: Kimberley Jonker!

Wie ben je?

Hoi, ik ben Kimberley, 17 jaar oud en ik zit in de boot als peddelaar. Gestart met peddelen bij de Dutch op 11 juli 2019!

 

Hoe ben je aan drakenbootracen gekomen als sport?

Mijn nicht heeft me geïntroduceerd in de drakenbootsport en sindsdien ben ik zo enthousiast dat ik geen training of wedstrijd mis!

 

Wat vind je er zo tof aan?

Je moet heel goed samenwerken, hard willen werken en de teamspirit maakt de sport ook nog eens supergezellig!

 

Doe je er nog een andere sport naast?

Ik doe geen andere sport erbij omdat het anders te druk wordt met school enzo, maar ik ga wel naar de sportschool voor extra krachttraining.

 

Wat is jouw grootste uitdaging of doel in de boot?

Soms is de focus een beetje ver te zoeken omdat we allemaal grappig doen of omdat we te veel lol hebben met spelletjes, maar dat is af en toe ook niet erg!

 

Wat is je gaafste wedstrijd(herinnering)?

Dat was mijn eerste wedstrijd bij de EHDC Regatta in 2019. We waren net klaar met de 2 kilometer en toen alle boten gingen naast elkaar liggen en de drummers gingen tegelijk drummen: het was een cool iets om te zien en mee te maken!

 

Wie zou je graag eens in de Dutch boot zien?

Presentatrice Chantal Janzen zou ik wel eens in de boot willen zien, want ik vind haar echt geweldig! Ik ben erg benieuwd of zij ook kan drummen ­čśŐ

 

Drakenbootracen is voor mij:

Gezellig samen met m’n vrienden een sport beoefenen.

Leave a Reply