Skip to main content

Meet the Dutchies: Nienke Koning

By 22 mei 2022mei 28th, 2022Nieuws

Deze week in Meet the Dutchies stellen we je graag voor aan iemand die erg betrokken is bij het jongvolwassenen team. Ook is ze een van de originele jeugd leden. Ze is hierdoor een erg bekend gezicht in de club. Hierbij stellen we je graag voor aan: Nienke Koning.

 

Wie ben je?

Nienke Koning 20 jaar en peddelaar. Bij de Dutch sinds september 2017.

 

Hoe ben je bij drakenbotenracen gekomen als sport?

In de pauze op mijn middelbare school werd er gevraagd, om mee te trainen met drakenbootvaren en meedoen aan het NK. Ik was net gestopt met basketbal en ging al naar de sportschool, maar een vriendin van mij wilde het voor de grap een keer proberen dus zijn we met een groepje gegaan. En ik ben blijven hangen😃.

 

Wat vind je er zo tof aan?

Ik vind het fijn dat je lekker buiten kan zijn, je waardeert de lente dagen zo stukken meer! En het jeugdteam waar ik in terecht kwam was ook een top-groep, die elkaar allemaal steunden.

 

Doe je er nog een andere sport bij?

Ja, ik sport 2 keer per week in de sportschool!

 

Wat is je grootste uitdaging of doel in de boot?

Explosief blijven bewegen tijdens lange afstanden.

 

Wat is je gaafste wedstrijd(herinnering)?

Het EK in Brandenburg, Duitsland in 2018. We zijn helemaal weggevaren als jeugdteam met mensen van vooral 13 jaar, maar wat kregen we een waardering van alle andere teams (die vol zaten met 18-jarige opgepompte mannen)!

 

Wie zou je graag eens in de Dutch boot zien?

Oud-rugbyspeler en presentator Jayjay Boske, omdat die ook zo fanatiek is tijdens de spelletjes in Expeditie Robinson.

 

Drakenbootvaren is voor jou…

samen met mijn vrienden sporten in de buitenlucht, om uiteindelijk zo hard mogelijk te varen en weer Nederlands kampioen te worden!

Leave a Reply