Skip to main content

Meet the Dutchies: Tim van Borselaer

By 15 mei 2022Nieuws

Deze week in het rubriek ‘Meet the Dutchies’ stel ik mijzelf voor.

 

Wie ben je?

Tim van Borselaer, 18 jaar oud, peddelaar, en een Dutchie sinds 2018.

 

Hoe ben je bij drakenbotenracen gekomen als sport?

Ik heb een hele tijd competitief wedstrijdzwemmen gedaan. Toen ik was gestopt met deze sport wou ik graag iets totaal anders proberen. Ik wilde toen eigenlijk gaan roeien, maar ik ben nu erg blij dat ik in plaats daarvan bij drakenboten terecht ben gekomen.

 

Wat vind je er zo tof aan?

Het leukste aan drakenboot vind ik de dynamiek van het team. Tijdens een wedstrijd zie je iedereen echt alles geven, dat vind ik erg motiverend. Je voelt je echt onderdeel van iets groters. Ook buiten de boot is het team erg gezellig. Ik blijf altijd graag even hangen om nog even te praten met mijn teamgenoten.

 

Doe je er ook een andere sport bij?

Ik hardloop en doe ook graag aan wielrennen. Verder train ik wel eens met eigen lichaamsgewicht.

 

Wat is jouw grootste uitdaging of doel in de boot?

Mijn doel in de boot is niet alleen mezelf, maar iedereen motiveren om alles te geven. Mijn teamgenoten zeggen wel eens dat ze zien hoeveel ik mij inzet, en dat voor hun ook motiverend werkt. Voor mij is dat een erg groot compliment.

 

Wat is jouw gaafste wedstrijd(herinnering)?

Mijn favoriete wedstrijd herinnering is mijn eerste 2km. Bij lange afstanden, zoals 2km, zie je echt iedereen ‘diep’ gaan. Je krijgt dan het gevoel dat je alles geeft voor je team, en dat zij dat ook voor jouw doen. Dit gevoel is voor mij echt uniek aan drakenboot en dat maakt het dan voor mij ook een mooie sport.

 

Wie zou je graag eens in de Dutch boot zien?

Als ik iemand kon kiezen om in een drakenboot te stappen, zou dat Max Verstappen zijn. Veel leden (onder andere ik) willen vaak op zondag graag op tijd klaar zijn, zodat we de start van F1 te kunnen zien. We zijn allemaal fans van Max.

 

Drakenbootracen is voor mij… een hecht team, waar je welkom bent!

Leave a Reply