Skip to main content

Raceverslag: NK 2022

By 8 oktober 2022Nieuws

Auteur: Annelie Wisse

NK 2022 What a day!
Wederom is The Dutch grote boot (18 peddelaars) Nederlands kampioen 2022 op alle 3 de afstanden. Maar ook zijn er prijzen binnengehaald met een andere samenstelling.

Nederlands kampioen Kleine boot (12 peddelaars) 1e prijs 500, 2e prijs op de 200.
De Jeugd kleine boot heeft The Dutch volw kleine boot op 200 verslagen ze werden 1e. Ja een onderlinge strijd kan verrassende wendingen aannemen!. Maar de resultaten liegen er niet om. Trots als een Draak pronken de bekers weer in het Cubhuis.

De dag had een bijzondere lading vanwege het recente overlijden van Antia Wilgenhof. Een Dutchie die bijzonder positief in het leven stond, peddelen haar passie was en geliefd was bij verschillende drakenbootverenigingen. Vanwege het overlijden werden er rouwbanden gedragen en afscheidsceremonie gevaren met verschillende drakenboten van verschillende verenigingen, waarbij op elk 3e bankje rechts een lege plek was, plekje van Anita.

In deze twilight zone van de dag, focus op de wedstrijden, strijden om de podiumplekken en verwerken van het verlies van een Dutchie gaf een bijzondere deminsie in het team. Zelden heb ik in een drakenboot gevaren waar de focus zo goed was,zo voelbaar was als deze dag. Tussen de wedstrijden door was de onderlinge verbondenheid voelbaar. Oud-Dutchies waren aanwezig wat het geheel completer maakte.

What a day, NK 2022

Leave a Reply