Skip to main content

Raceverslag: Wesel 2022

By 28 augustus 2022Nieuws

Auteur: Tjeerd Prins

Vandaag is een belangrijke dag voor mij als Dutch-groentje. Mijn eerste racedag en gelijk naar het buitenland! Om 5.30 uur vertrekken we met de auto naar Wesel, want we moeten daar 7.30 uur zijn (we varen om 9.46 uur de eerste race, maar toch). Na een ritje van 2 uur komen we aan bij e fantastisch mooie Auesee en zijn alle teams druk bezig met hun plekje voor te bereiden op de dag. Dit gebeurt op zijn Duits met hele families, honden, en genoeg eten en drinken om minstens de helft van de teams van eten en drinken te voorzien. Kortom, om 8.00 uur is het al heel gezellig!

Met nog 1,5 uur de tijd tot de eerste race hebben we alle tijd om even verder wakker te worden, een koffietje te nemen en te netwerken met onze Duitse collega’s (sommigen zijn hier fanatieker in dan anderen).

Na de captainsmeeting blijkt dat we moeten racen voor een plekje in een van de 2 klassen (2 keer 200 m) en aan de hand van de eindtijd wordt bepaald of we in de fun- of de sportklasse komen. Als internationaal sportteam was fun ons natuurlijk de eer te na, maar de altijd al ondiepe Auesee stond door de droogte nog een metertje later dan anders. Aanpoten dus! maar na 2 keiharde races was ons doel bereikt en werden we in de sportklasse ingedeeld. Nu kon het echte werk beginnen.

De volgende 2 races van 200 m stonden in het teken van de startpositie van het koningsnummer: de 2 km! Uiteindelijk bleek daaruit dat we de 7e plaats hadden behaald en dus als 2e mochten starten.

Eind van de dag. Het koningsnummer. 7 boten staan opgesteld en na het startsingaal vertrekt er om de 7 seconden een boot. Wij starten als tweede en vliegen ervandoor, bocht 1 de eerste boot maakt een stuurfout en wij gaan er voorbij! We liggen eerste en gaan door. Nog 6 bochten en een eindsprint. We moeten vechten om de andere teams voor te blijven en we hebben kunnen zien hoe sterk ze zijn. Halverwege ik verzuur helemaal en vraag me af hoe ik ooit de finish moet halen, maar ik bijt me erdoorheen. Een clash van 3 boten! Chaos op het water maar we waren door. Eerste plaats zijn we kwijt, tweede en derde ook. De andere teams zijn sterker, maar we verdedigen de 4e plaats met hand en tand. Doorzetten nu! Nog 2 bochten. We gaan tot het uiterste en na de laatste bocht halen we er alles uit wat er nog in zit en vliegen over de eindstreep. 3 boten voor ons, maar welke? Zijn die eerste boot voorgebleven? Sommigen denken van wel anderen weten het niet. We horen het bij de prijsuitreiking: inderdaad 4e plaats.

Na de race volgt er een ereronde van 5 boten aan elkaar, twee deden er om onbekende reden niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een fatastisch schouwspel om vanuit het midden mee te maken. Vanaf de kant moet het er ook goed uit hebben gezien.

Na de prijsuitreiking was het tijd om in te pakken en weer lekker naar huis te gaan. Het was een fanastische dag, maar ik ben kapot!

Leave a Reply