Door Paul

Zaterdag 1 april hebben we als Dutch Dragons weer meegedaan aan Vechten op de Vecht. Dit is een langeafstandswedstrijd waar voornamelijk sloepen aan meedoen. Dit jaar waren er daarnaast vier drakenbootteams ingeschreven: Odysseus, Old Water Dragons, Dragons on Fire en wij dus.

We kwamen om ongeveer 12.30 in Weesp aan de Nijverheidslaan waar we onze boot te water hebben gelaten. Met 16 peddelaars Chris, Annelie, Arnoud, Marlijn, Marlen, Marion, Lwai, Ernie, Michael, Arno, Paul, Jeroen, Jesse, Tonny, Johan en Niels peddelden we naar het startgebied met Ronald als stuurman en Kimberley op de trommel.

We kwamen even later, nog ruim op tijd: de wedstrijd zou om 14.00uur beginnen, aan bij de startplaats waar Michael en Ronald zich gingen melden voor de “palaver”. Ja zo heet blijkbaar een captainsmeeting in de sloepenwereld. We zagen nog geen andere drakenboten.. raar?

Wij waren allen uitgestapt toen Michael en Ronald terugkwamen vanuit het gebouwtje van de organisatie. Michael vertelde dat we te laat waren: de drakenboten waren al gestart met de heat van de dames en waren dus al lang weg. Michael werd nog even verdacht van een 1-aprilgrap maar nee hoor, het was toch echt waar.
Nu is de organisatie van VODV blijkbaar niet de beroerdste want we konden gewoon na 14.00uur starten met de heat van de heren. De wedstrijd ging toch op wie de snelste tijd vaart dus dat maakte niet veel uit. Na enige tijd zijn we in de boot gestapt om naar het haventje te varen waarvandaan gestart werd. Daar hebben we ongeveer anderhalf uur liggen wachten voordat we van start mochten. Een mogelijkheid om warm te varen was er niet, daar was de ruimte in het haventje te klein voor. Het was echter wel erg gezellig in het haventje met de bemanningen van de sloepen. Ronald probeerde nog om op de valreep de staart van onze boot te varen. Toen we eenmaal tot op het bot verkleumd waren, mochten we van start, eindelijk!

De race was best zwaar, het regende voor een groot deel en het werd in de loop van de middag alleen maar kouder. Maar echte Dutchies laten zich natuurlijk niet kennen en we peddelden gestaag door onder de bezielende leiding van Ronald en Kimberley.  Het duurde tot ongeveer vijf minuten voor de finish voordat iedereen weer enigszins op temperatuur was. Toch waren we blij de eindstreep te zien en konden moe maar voldaan de boot weer opladen. De trainer kwam nog met een zakflesje wiskey,  en Marlen trakteerde op Snickers. Precies wat we nodig hadden.

We hebben een tijd gevaren van één uur en 5 minuten precies. Iets langzamer dan vorig jaar en het was goed voor een 2e plaats. Odysseus Dragons hadden 5 seconden sneller gevaren en daarmee gewonnen. Gefeliciteerd kanjers van Odysseus!

Al met al weer een leuke en enerverende dag met The Dutch Dragons.

Marion en Michael bedankt voor de organisatie! Ronald en Kimberley voor het sturen, trommelen en blijven motiveren van de peddelaars.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *