Skip to main content

Wat deden de Dutch in Essen

By 19 juli 2019oktober 14th, 2019Nieuws

Essen, 13 juli 2019. TVK Drachenbootregatta. Zonder territoriale conflicten stonden de tenten van de vele fun- en sportteams scheerlijn aan scheerlijn op een krap bemeten weitje. Uitvalsbasis voor een dag drakenbootracen auf Deutsch: met braadworst en bier – voor sommige Duitse funpeddelaars – zoals de Red Hot Chili Päddler, hoe verzin je het – ’s ochtends al…

Op de vraag hoe het de Dutch verging, past een klassiek antwoord, in de vorm van nog een vraag: is het glas half vol of half leeg? Na een lange wedstrijddag, die voor sommigen de voorafgaande vrijdagavond en voor anderen bij het grauwen van de zaterdag begon, hadden om 17.00 uur gevoelens van teleurstelling de overhand: bij de afsluitende lange afstand bleek dat het team inhoud tekort kwam. Een onvoorzien lastige en door meerdere teams gelijktijdig aangesneden en in een noodstop gesmoorde bocht, die anders als ‘een kans’ zou worden aangemerkt, voelde nu toch vooral als een gevalletje pech.

En dat, laten we toch ook het goede nieuws belichten, de Dutch op de sprintnummers – 250 en 440 meter – lieten zien dat het team in de grote boot een podiumwaardige snelheid kan ontwikkelen. Een achtste plaats in de eindrangschikking voelt dan aan alsof we te veel leermomenten gestapeld hebben.

Geen reden om in mineur eindigen. Het was bijna de hele dag droog, ’s middags zelfs lekker weer, de stemming was top en het toernooi een goed georganiseerd evenement. Laat dat maar aan de oosterburen over.

En dat bier ’s ochtends? Het zijn peddelaars, het blijven Duitsers…

Leave a Reply